Manifest de solidaritat amb la Plataforma Anti-autopista

El dia 1 de juliol de 2005, més de 15.000 persones, amb el recolzament de més de 20 col.lectius de tota l’illa, es manifestaren pels carrers d’Eivissa sota el lema “S.O.S. Eivissa al límit. No volem autopistes”.

A principis del 2006 centenars de persones fèien torns per a protegir el patrimoni natural, cultural i personal amenaçat per les excavadores de les obres denunciades, en un admirable acte de resistència pacífica enfront els diferents cossos antiavalots arribats de tot l’estat.

Hi hagué desenes de persones ferides i detingudes. Once d’elles hauràn de presentar-se dilluns (19/09/11) als jutjats d’Eivissa, acusats d’una falta de desobediència a l’autoritat, mentre que d’altres resten encara pendents de judici.

Ibiza Toma La Plaza recolza incondicionalment a la Plataforma Anti-autopista davant aquest esdeveniment, oferint tots els mitjans al seu abast per tal de denunciar la flagrant injusticia que considera que hi ha darrera aquests fets.

  • perquè la resistència pacífica enfront d’actes d’abús d’autoritat és un recurs lícit de la ciutadania i no hauria de ser un fet punible.
  • perquè la defensa activa dels drets de la ciutadania és un deure d’aquesta i un acte lloable practicar-la.
  • perquè la utilització de la força policial de manera desmesurada contra la ciutadania hauria de ser un fet sancionable per al qui l’ordena i l’ampara.
  • perquè no ens podem permetre la paradoxa de que persones agraviades per un procediment adminstratiu irregular, segons sentèncial judicial en ferm, o qui les recolzàren en la defensa dels seus drets, passin a ser jutjades i puguin ser condemnades, mentre els promotors de les irregulariats gaudeixen d’impunitat efectiva pels càrrecs que ostentàren.
  • perquè no és una actitud legítima per a un gobernant imposar criteris i projectes contra la manifesta voluntat de la ciutadania.

Per tots els arguments esgrimits per la Plataforma Anti-autopista contra els irracionals projectes duts a terme, que obriren una ferida a l’illa que mai no es tancarà.

PERQUÈ NO OBLIDEM.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.